اشهى اكلات السمك

    شاطر

    القلب المجروح
    عضوو فعال
    عضوو فعال

    عدد المساهمات : 213
    رقم العضوية : 46
    تاريخ التسجيل : 12/08/2008
    احترام قوانين المنتدى :

    default اشهى اكلات السمك

    مُساهمة من طرف القلب المجروح في 8/19/2008, 10:58

    اسم الطبق : سمك سنجارى

    * سمك نظيف ومشقوق بطول السمكه من بطنها ومفرده

    * كميه ثوم ولتكن راسين من الثوم المدقوق

    * كمون وشطه وملح وفلفل وكارى
    * ليمون وليكن 10 ليمونات( اصله بيحب الليمون) 5 شرائح والباقى عصير
    * حزمه كسبره خضراء
    * كوب زيت زيتون


    الطريقه:


    نرص السمك النظيف بالطول فى صينيه

    ونضع عليه ( الخليط الاتى ) :

    _ ثوم+ فلفل وملح وكمون وشطه وكارى وحزمه الكسبره المقطعه

    _ نفرم الخليط السابق ونضعه على السمك وبعدين نضع الزيت عليه . ونرص الليمون الشرائح عليه.

    _ نحمى الفرن قبل ذلك ونضع الصينيه بعد التغطيه بالفويل .

    _ قرب النضوج نرفع الفويل للتحمير ونضع الليمون وتقدم ساخنه مع الارز الابيض وسلطه طحينه

    والف هنا وشفا

    .
    .



    الصياديه بالسمك او الجمبرى ..



    صياديه السمك فى بورسعيد اكله مشهوره وتطبخ بالسمك او الجمبرى بنفس الطريق

    الاشياء المطلوبه حسب الرغبه:

    * سمك كبير الحجم ( بورى او وقار ) يقابله فى الدول العربيه الهامور ----- او جمبرى يقشر وغسل ويقابله فى الدول العربيه الروبيان
    * كميه بصل دائما كثره يعنى تصل الى 1 كيلو
    * فلفل+ ملح+ مستكه + حبان+ لورى+ ملعقه صغيره كارى
    * زيت لتحمير البصل
    * ارز

    الطريقه:

    * غسل السمك جيد جدا بالملح والماء

    * نقطع البصل شرائح او مكعبات غيره حسب الرغبه

    * نحمره فى كميه زيت مناسبه

    * يصل لون البصل الى البنى القريب من لو الزبيب الغامق

    * نضع الملح والفلفل والكارى على البصل بعد ان نصفيه من الزيت ليصبح مقرمش

    * اذا وجدنا الزي المتبقى من البصل كثير نقلل منه ونترك كميه فى اناء الطهى لكى نستكمل الطبخ

    * نضع كميه من الماء على هذا الزيت بعد ان يبرد تكفى لطبخ الارز والسمك

    * نطحن البصل ناعم جدا اما بالكبه او ندقه بالهون

    * نضع البصل على الماء ونحاول نجعله مش ثقيل مثل الجيلى ولكن الضبط عندما يكون الماء مثل الشوربه التى نشربها

    * عندما تغلى الشوربه نبدأ بالتقسيم جزء للارز وجزء للسمك

    * مثلا الارز كل كوب ارز عليه كوب ماء يغطيه مثلما نطبخ الارز العادى.

    * ونضع السمك فى الشوربه المتبقيه وهى تغلى وعليها ورق اللورى والحبهان والمستكه.

    * ينشل السمك فى طبق منفصل

    * وتغرف الشوربه ونقدمها مع عصير الليمون

    * ويغرف الارز ويقدم

    * تقدم معهم الفجل الاخضر والسلطه الخضراء حسب الرغبه

    بالهنا والشفا



    :: رماد انسان ::
    مراقب
    مراقب

    ذكر
    عدد المساهمات : 2508
    العمر : 26
    رقم العضوية : 48
    تاريخ التسجيل : 12/08/2008
    احترام قوانين المنتدى :

    default رد: اشهى اكلات السمك

    مُساهمة من طرف :: رماد انسان :: في 8/20/2008, 15:15

    مشكور يا مانوو
    تقبل مروري

    Dandona
    مراقب
    مراقب

    انثى
    عدد المساهمات : 2738
    العمر : 25
    رقم العضوية : 20
    تاريخ التسجيل : 06/07/2008
    احترام قوانين المنتدى :

    default رد: اشهى اكلات السمك

    مُساهمة من طرف Dandona في 8/20/2008, 19:08

    يسلموووووو اديك
    تقبل مروري

    القلب المجروح
    عضوو فعال
    عضوو فعال

    عدد المساهمات : 213
    رقم العضوية : 46
    تاريخ التسجيل : 12/08/2008
    احترام قوانين المنتدى :

    default رد: اشهى اكلات السمك

    مُساهمة من طرف القلب المجروح في 8/22/2008, 21:56

    مشكوورين على المرور و انشاء الله بتعجبكم

    ameer
    المدير العام
    المدير العام

    ذكر
    عدد المساهمات : 3589
    العمر : 26
    رقم العضوية : 1
    تاريخ التسجيل : 27/05/2008
    احترام قوانين المنتدى :

    default رد: اشهى اكلات السمك

    مُساهمة من طرف ameer في 8/29/2008, 23:56

    مشكوووووووووووووووووووورة كتير القلب المجروح
    بجد موضوع حلووووو كتير
    يسلمووووو ايدك يا رب

    القلب المجروح
    عضوو فعال
    عضوو فعال

    عدد المساهمات : 213
    رقم العضوية : 46
    تاريخ التسجيل : 12/08/2008
    احترام قوانين المنتدى :

    default رد: اشهى اكلات السمك

    مُساهمة من طرف القلب المجروح في 8/30/2008, 18:26

    مشكوور يا عاشق على مرورك

      الوقت/التاريخ الآن هو 12/4/2016, 08:08